Новосадски полумаратон, 25. по реду, одржаће се у недељу, 25. марта, а старт трке заказан је на Тргу слободе у 11 часова, прецизирано је на данашњем састанку Организационог одбора 25. Новосадског полумаратона, градских служби, предузећа и установа, које учествују у организацији ове спортске манифестације. Поред главне трке, која може да се трчи и штафетно, у недељу се одржава низ краћих трка: штафетни полумаратон (2 до 6 измена), трка од 10,5 километара, трка од шест километара, као и низ трчања задовољства за децу од предшколаца, преко основаца до средњошколаца.trasa Novosadskog polumaratona

Председник Скупштине Града Новог Сада и председник Организационог одбора 25. Новосадског полумаратона Здравко Јелушић истакао је данас очекивања да ће трке Новосадског полумаратона проћи у најбоље реду, као и да ће се спортској традиционалној манифестацији одазвати што већи број људи. Он се захвалио градским установама и предузећима, али и другим институцијама у припреми Новосадског полумаратона, јер се без њихове помоћи трка не би могла одржати.

Директор Новосадског маратона Милан Долга најавио је да је пријављивање за Новосадски полумаратон почело, те да су се први маратонци и маратонке већ пријавили.

Траса полумаратонске трке иде од Трга слободе, Змај Јовином и Дунавском улицом, Кејом жртава рације, Булеваром цара Лазара, Београдским кејом, Улицом др Симе Милошевића, Јиричековом, Фрушкогорском, Булеваром деспота Стефана и Балзаковом улицом.