Сајам за пензионере, четврти по реду, отворен је данас у Аули Новосадског сајма, а током дводневне манифестације најстарији суграђани суграђанке имаће прилику да у уживају у разноврсном програму, наступу хорова, фолклорних друштава, позоришних представа, литерарних секција, али и бројним предавањима о здрављу и активностима.30-03-18-1

На свечаном отварању 4. Сајма за пензионере присутнима се обратио председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић истакавши да се такозвано “треће доба” може назвати “златно доба”.

– “Златно доба” из простог разлога што је злато синоним за вредност. А сигуран сам да генерације којима је намењена ова манифестација јесу људи који имају шта вредно да пренесу на млађе генерације, да нам свима буде боље, да напредујемо – поручио је председник новосадског парламента Здравко Јелушић, додајући да је Сајам за пензионере место окупљања и сусрета људи који имају искуство.

– Све оно што Нови Сад данас јесте стварано је генерацијама. Између осталих и генерацијама људи који су данас овде присутни. На томе вам се захваљујемо. Ова градска власт, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, препознаје ваше захтеве и ваше потребе и пружа вам подршку – подвукао је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.30-03-18-2

Сајам за пензионере отворио је министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић, истакавши да “желимо оно што пензионери Србије желе”.

– То је да су им пензије редовне, да су им пензије сигурне и наравно да им буду веће. И на томе ћемо да радимо у наредном периоду. Данашњи сајам је нешто што показује да постоје друштвено одговорне корпорације, које су спремне да уваже пензионере – казао је Кркобабић.

Сајам за пензионере траје данас и сутра, а присутнима се на свечаности обратио и покрајински секретар за социјалну политику демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, подсетивши да Покрајинска влада, кроз рад Секретаријат, јасно показује партнерски однос са старијим лицима.

– Како кроз установе, чији смо оснивачи, тако и кроз удружења са којима сарађујемо – додао је Вулетић.30-03-18-3

У оквиру Сајма, најстарији суграђани и суграђанке бесплатно ће моћи да провере свој вид и консултују се са офталмологом, а организовано је и мерење притиска и шећера у крви. Управо је директор Дома Здравља “Нови Сад” прим. др Веселин Бојат подвукао да захављујући пензионерима, који су “положили многе темеље у нашој земљи, постоји и Дом здравља”.

– Дом здравља годишње пружи више од два и по милиона услуга пензионерима – прецизирао је др Бојат.

Пријатељ манифестације Сајма за пензионере је ЈП “Пошта Србије”, а генерални спонзор је банка Поштанска штедионица.