На данашњој седници чланови Савета за образовање и спорт Скупштине Града Новог Сада усвојени су Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2018. годину и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2018. годину.

Наведеним изменама повећава се укупна вредност Програма инвестиционих активности за 2018. годину, са садашњих 29 на 33, 95 милиона динара.  Повећање у износу од 4, 95 милиона динара обухвата набавку универзалног семафорског система у Великој дворани ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад.

Разлог за измене Програма пословања Јавног предузећа “Спортски и пословни центар Војводина” Нови Сад за 2018. годину је повећање средстава за капиталне субвенције из буџета Града Новог Сада, од добијених средстава Фонда за капитална улагања АП Војводине намењених за реализацију посебног програма набавке универзалног семафорског система који се састоји од две семафорске табле, два четворострана семафора за време напада и време игре и командног пулта са осталом припадајућом опремом, чиме се испуњавају услови за одигравање међународних и националних такмичења из кошарке, одбојке, рукомета и футцала у овом спортском центру.

Већином гласова прихваћени предлози упућени су Скупштини Града Новог Сада на даље разматрање  о којем ће одборници расправљати на наредној седници.