На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматране су представке суграђана који су се непосредно обратили и изнели своје проблеме.

Комисији за представке и предлоге поново су се обратиле представнице станара зграде у Улици Милеве Марић број 5 са поновљеним захтевом да се изнађе решење како би могли да укњиже своје станове. Према њиховим речима, они већ више од 25 година нису у могућности да изврше укњижбу својих станова, иако уредно плаћају порез на њих, а разлог за то је, како су навеле, су нерешени односи између некадашњег Фонда за стамбену изградњу и садашње Агенције. Незадовољне претходним одговорима, затражиле су помоћ од Града, с обзиром да тај проблем траје толико дуго. Комисија ће, у складу са својим надлежностима, њихову представку упутити надлежним службама на разматрање.

Грађани који су се већ обраћали у више наврата због проблема са пацијентима Метадонског центра и данас су присуствовали седници и изнели своје представке. Према њиховим речима, доста проблема је решено и ситуација је донекле мирнија него раније. Међутим, њихов главни проблем, пролазак и задржавање наркоманских зависника и дилера кроз њихову улицу, којом свакодневно пролазе и они и њихова деца, остао је и даље нерешен. Како су навели, према њиховим сазнањима, око 600 корисника метадона, пребачено је у домове здравља да тамо преузимају своју терапију, око 90 зависника биће пребачено још до краја године, али око 90 пацијената остало је да на тој адреси преузима метадон, што њима опет представља велики проблем. Они су на данашњој седници замолили да се изнађе могућност затварања улаза у Метадонски центар из њихове улице и да се користи само главни улаз, где је могућа боља контрола ових пацијената и где ће полицијска патрола имати бољи увид у њихово кретање и понашање. Председник Комисије је рекао да ће, у сарадњи са покрајинским Одбором за представке размотрити ову могућност и проследити захтев надлежним институцијама.

На седници су размотрени и одговори на раније постављена питања суграђана и они ће бити прослеђени на њихове кућне адресе.