Комисија за представке и предлоге данас је заседала у Руменци, где су грађани овог насељеног места имали прилику да непосредно пред члановима Комисије изнесу своје представке.

Руменчанима, који су се обратили Комисији, највише сметају комунални проблеми. Становница Улице нова 12 пожалила се да је та улица раскопана и да им је отежано кретање. Како је рекла, она схвата да због радова на канализацији улица не може бити асфалтирана до коначног завршетка радова, али би њима од велике помоћи било да се пут макар наспе туцаником, како би лакше пролазили са децом на путу до школе и вртића.

Било је и питања када ће бити реновиран Културни центар Руменка, да ли могу да се уреде атарски путеви, ко је задужен за уништавање корова и амброзије са парцеле за коју не знају ко је власник.

Према речима становнице из Улице Вука Караџића, они имају проблем са комшијом који је узурпирао пешачку стазу која повезује неколико улица и веома је фреквентна. Велики број пешака користи ту стазу, али је то сада отежано, јер је комшија направио улаз у двориште од те јавне површине.

Све представке биће прослеђене надлежним институцијама и градским управама на даље разматрање и решавање, а по пријему одговора, Комисија ће о томе обавестити грађане.