Припреме за 26. Новосадски маратон почеле су данас одржавањем састанка председника Скупштине Града Новог Сада и председника Организационог одбора Новосадског маратона Здравка Јелушића и представника установа, предузећа и институција које учествују у организовању трка Новосадског маратона.19-09-18-1

Циљ састанка јесте да се свим учесницима у организацији трке представи рута стазе, али и да се прецизирају детаљи и радње које је неопходно обавити како би се трке Новосадског маратона одржале у најбољем реду и уз минимум ометања саобраћаја у граду. Новосадски маратон, 26. по реду, одржаће се у недељу 14. октобра, а током разговора је договорен још један састанак, како би се отклониле евентуалне нејасноће.

У оквиру 26. Новосадског маратона одржаће се и низ пратећих, краћих трка, попут дипломатског маратона, штафетног маратона, трка на 33,815 километара, трка на 25,435 километара, трке задовољства за средњошколце и основце, као и традиционална пузећа трка беба. Традиционлано, старт трке биће на Тргу слободе.