Сајам запошљавања Top Job, на којем раднике траже реномиране компаније различитих профила, отворен је данас у Хотелу Парк.10-10-18-1 Сајам Top Job, који се први пут одржава у Новом Саду, отворио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић поручивши учесницима и посетиоцима сајма да у оквиру својих надлежности, а у складу са стратегијом развоја града и акционим планом за младе, Град Нови Сад чини све што је могуће да обезбеди отварање радних места.

– Колико смо у томе успели говоре подаци Националне службе за запошљавање филијале Нови Сад, да је у нашем граду за само годину дана незапосленост смањена за 16 одсто – казао је председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић, додајући да је у претходне четири године број незапослених у Новом Саду смањен за 47 одсто.

Уколико се настави такав тренд, устврдио је Јелушић, “имамо шансе да у наредне три до четири године незапосленост у граду сведемо у оквире европских стандарда”.10-10-18-2

– Нови Сад није изловано острво у Србији, јер је ово општи тренд на нивоу државе и ово је потврда да државна политика вођена од Александра Вучића даје више него видљиве резултате – прецизирао је председник градског паралемнта Здравко Јелушић.

Сајам запошљавања Top Job организацују специјализоване сајамске агенције Belexpo Plus и Backup, уз подршку Националне службе за запошљавање, а Ђурђина Мачак из НЦЗ Филијале Нови Сад истакла је неколико фактора који су утицали на смењење незапослености.

– Пре свега позитивни трендови у привреди, више генерисаних слободних радних места, живнуо је сектро угоститељства, живнула је прерађивачка и грађевинска индсутрија, а област информационих технологија је у сталном порасту.10-10-18-3

Осим ових позитивних кретања у привреди, допринеле су и мере које спроводи Национална служба за запошљавање са Градом Новим Садом и Покрајинским секретаријатом, али и са другим локалним самоуправама са територије Јужнобачког округа – објаснила је Мачак.

Сајам Top Job је намењен свима који траже посао или желе да промене радну средину. У оквиру сајма запошљавања биће организована и едукативна предавања.