На данашњој седници Савета за особе са посебним потребама представљенa је Информација о раду Удружења параплегичара и квадриплегичара новосадског региона.

У оквиру општих програмских задатака ово Удружење ради на решавању социјланих проблема својих чланова у организовању мођусобне помоћи у духу хуманизма и солидарности, а нарочито оних категорија којима је потребна друштвена брига и заштита. Организује образовне, културно-забавне и спортског активности за своје чланове у виду рехабилитације, а спортске активности које су заступљене су атлетика са бацачким дисциплинама, стрељаштво, шах, пикадо, кошарка у колицима и стони тенис, одакле су произишли најбољи стонотенисери који су прославили Нови Сада и Србију.

У току свог рада Удружење је набављало ортопедска помагала, обезбеђивало средстава за одмор и опоравак, било је носилац пројеката за уклањање архитектонских баријера и изградњи рампи у Дому здравља у Темерину, у Дому здравља „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, као и у Општини Жабаљ. Покренуло је иницијативу о формирању Преговарачког одбора који је у преговорима са Владом Србије издејствовао ново право на увећани додатак за помоћ и негу другог лица, увоз возила са царинским олакшицама, као и право на инвалидска колица бољег квалитета.

Удружење  је одновано 1978. године као Савез параплегичара Војводине, а 1985. године се дели на локалне организације тако да покрива девет Општина Јужнобачког региона и у свом саставу има 102 члана.