Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват примили су вечерас у Градској кући учеснике 6. међународног симпозијума хирурга Србије, који се данас и сутра одржава у Новом Саду. На свечаном пријему, председник градске Скупштине изразио је задовољство и захвалност што су се у Новом Саду окупили највећа имена светске хирургије.29-11-18-1

– За наш град је веома значајно да угости светске стручњаке из области хирургије. У Новом Саду, на државном универзитету, студира више од 50 хиљада студената, а на приватним факултетима још око 10 хиљада. Из тога је јасно да Нови Сад има будућност, а да би један град имао будућност мора имати медицинску делатност, којом се ви бавите, на највишем нивоу – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић.

Он се захавлио организаторима, али и учесницима што су се одазвали позиву, истакавши уверавање да ће симпозијум допринети размени искустава и знања, као и да ће унапредити област хирургије у читавом региону.29-11-18-2

Председник 6. међународног симпозијума хирурга Србије проф. др Зоран Милошевић истакао је да ће учесници током симпозијума видети презентације светски признатих хирурга, што ће допринети размени знања. Он је напоменуо да је од великог значаја што ће млађи хирурзи имати прилике да разговарају са старијим и искуснијим колегама.

Симпозијум, како је речено, садржи веома квалитетни научни програм, а предавачи су међународни експерти из својих области, као и водећи хирурзи из Србије.