Комисији за представке и предлоге на данашњој седници грађани су упутили представке и питања која се односе углавном на комуналне проблеме. Житеље Месне заједнице “Југовићево” интересује када ће део Улице Јанка Чмелика бити асфалтиран и када ће се изградити пружни прелази из улица Бошка Вребалова, Јанка Чмелика и Панчевачке, јер им је сада веома отежано прелажење преко пруге. Они такође имају и проблем што аутобуско стајалиште за линије 3 и 13 није у функцији због недавно извођених радова на том делу.

Једно од питања било је и ко је задужен за издавање дозвола и постављање киоска и трафика у Новом Саду, јер је у Дунавској улици недавно постављен киоск испред канделабра што, према мишљењу суграђанке, ружно изгледа и требало би га изместити.

Комисији су се обратили и представници Стамбене заједнице са Булевара војводе Степе од броја 117 до 131 да имају проблем са високим дрвећем у близини њихових зграда. Како су навели, поједине гране су толико велике да оштећују и кровне конструкције, а на нижим спратовима се појавио проблем влаге, јер до њих не допире сунчева светлост због густих крошњи дрвећа. Они такође имају проблем са непрописно паркираним аутомобилима на уском асфалтном пролазу, па је тако угрожена сигурност пешака и деце која се ту играју.

На седници су разматрани и одговори које су суграђани постављали на ранијим седницама и биће прослеђени на њихове кућне адресе.