Чланице и чланови Савета за особе са посебним потребама су на данас одржаној седници разматрали Информацију о резултату учешћа Града Новог Сада на Избору за општину/град једнаких могућности у организацији Повереника за заштиту равноправности.

Савету је представљено Обавештење Поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић о награди на конкурсу за “Општину/град једнаких могућности”, којим се још једном упућује честитка Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу на освојеном другом месту овог Конкурса и прослеђује се специјално креиран Лого равноправности који ће Град Нови Сада моћи да користи  до избора следећег победника.

На данашњој седници Савет је усвојио закључак у ком истиче своје задовољство добијеном наградом, захваљује се Комисији за родну равноправност Града Новог Сада, као и градским управама Града Новог Сада који су допринели добијању ове награде, позива органе Града Новог Сада да у вршењу својих надлежности користе Лого равноправности и да спровођење политике једнаких могућности осетљивих група грађана Града Новог Сада обрађују систематично и ажурно.

Годишња награда за општину/град једнаких могућност додељује се по први пут код нас у децембру, месецу кад се обележава и Међународони дан људских права, има за циљ промовисање и јачање равноправности на свим пољима као и стварање бољих и праведнијих услова за живот.

Кроз европску Мрежу тела за равноправност – EКВИНET, добитници награде биће промовисани као пример најбоље праксе у нашој земљи и Европи, а то су поред Новог Сада, општине Гаџин Хан и Сврљиг, којима су на овом Конкурсу припали прво и треће место.