Данашњу седницу Комисија за представке и предлоге одржала је у Меснoj заједницi “Иво Андрић” где су грађани излагали представке о проблемима са којима се свакодневно сусрећу.

Присутни грађани, као највећи проблем овог дела града, истакли су недостатак паркинг места, што утиче, како је објашњено, и на низ других проблема као што су непрописна паркирања на зеленим површинама, тротоарима или пешачким прилазима зградама. Грађани из Балзакове су имали примедбе и на високо дрвеће у близини њихових зграда, чије гране ударају у прозоре, а корење тог дрвећа, како су навели, изломило је бетонске плоче па је пешацима отежано кретање тим стазама. Као велики проблем навели су нескупљање и неодношење опалог лишћа. Наглашавају да се често дешава и то да сами сакупе лишће на гомиле, али да нико не дође да то однесе.

У Улици Бановић Страхиње, како су грађани објаснили, раније је постојала жива ограда која је пре пар година уништена приликом радова ЈКП “Новосадска топлана”, па је изнет захтев да се она поново засади, јер служи као одличан зелени појас према коловозу. Такође у тој, али и улицама Иве Андрића и Балзаковој јавна расвета је, углавном неисправна, па је кретање ноћу небезбедно, док су фасаде зграда ишаране графитима.

Поједини становници су се жалили и на бахато понашање таксиста који се паркирају у делу Балзакове, али и на несавесне возаче који, према њиховим речима, “паркирају где хоће”. Такође имају примедбе на честа ноћна окупљања младих на дечијем игралишту, које је уништено. Како су рекли, бука и галама трају и до 2-3 сата иза поноћи, а неретко наилазе и на разбијене флаше од алкохола, шприцеве и игле. Велику сметњу им представљају и пси луталице који по читаву ноћ лају испред њихових прозора, а, како кажу, велика бука долази и из спортског балона који је у непосредној близини њихових домова.

Комисија је све ове представке евидентирала и проследиће их надлежним институцијама и службама, а добијене одговоре ће доставити грађанима на кућне адресе.