Полагањем цвећа на спомен обележје и паљењем свећа, данас је у Новом Саду обележена седма годишњица од пожара у дискотеци “Контраст”, у којем је погинуло шест младих људи, Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић.01-04-19-1

У име Града Новог Сада цвеће је положио председник Супштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је истакао да је 1. април у Новом Саду дан туге.

– Родитељима, родбини и пријатељима је натеже да обележе ову трагедију и ово јесте најтежи дан у години. Седам година је прошло од трагичног пожара и ово што радитељи раде је веома тешко, а ми који смо у локалној самоуправи морамо дати свој допринос да се овакве трагедије више не понове.01-04-19-2

Ово је опомена не само онима који доносе одлуке када је противпожарна безбедност у питању, него и власницима објеката где се окупља велики број људи да не покушавају да створе профит смањујући трошкове противпожарне безбедности, јер не смемо прихватити крилатицу “неће баш мени” – поручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушћ.

У име породица жртава пожара, окупљенима се обратио отац Тамаре Миладиновић, Бранко Миладиновић истакавши да се данас одаје дужна почаст “нашој деци, али и свим жртавама страдалим у пожарима у Новом Саду”.01-04-19-3 Он је подсетио да је Удружење “Истина – Тамарини закони” поднело иницијативу да се формира независно народно регулаторно тело за контролу и надзор тужилаца и судија. Уједно, он се захвалио градоначелнику Новог Сада, као и Скупштини града и Савету за јавни ред и мир и безбедности на подршци и помоћи.