На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматране су представке станара зграда у Булевару војводе Степе од 117 до 131, Балзаковој улици 10 и Максима Горког 17а.

Представку са проблемима станара зграда у Булевару војводе Степе од 117 до 131, упутили су председници ове стамбене заједнице Зоран Ђорђевић и Мирослав Илић, а односи се на непрописно паркирање аутомобила између њихових зграда. Према њиховим наводима, несавесни возачи паркирају своја возила већ дужи низ година на уском асфалтном путу, који служи за пролаз пешака. На тај начин, истичу, угрожена је сигурност пролазника, па и деце која се ту играју. Отежан је и прилаз возилима хитне помоћи, ватрогасним возилима или возилима за инвалиде.

Захтев за замену оштећених ивичњака, санацију оштећења на пешачком делу испред Балзакове 10 и враћање бетонских елемената код игралишта у првобитно стање упутио је управник стамбене заједнице Игор Баба-Вулић. Он наводи да је приликом извођења радова на вреловодној мрежи пре неколико година дошло до набројаних оштећења, али да их ЈКП „Новосадска топлана“ није санирала. Ради се о фреквентном пролазу који је уједно и део прилаза ка Дому здравља из Балзакове улице, а кретање је отежано због насталих оштећења – наводи се у представци.

Станари зграде у Улици Максима Горког на броју 17а упутили су представку у којој наводе да је потребно уредити зелени појас испред њихове зграде и на тај начин спречити његову девастацију од стране несавесних возача, достављача робе и осталих који на том простору заустављају или паркирају возила.

Чланице и чланови Комисије упутиће све ове представке надлежним комуналним предузећима и градским управама са захтевима да се што пре изнађу решења за ове проблеме.

На седници су разматрани и пристигли одговори на претходно упућене представке и они ће бити прослеђени грађанима на кућне адресе.