Чланови Савета за културу на данашњој седници већином гласова прихватили су извештаје о раду и пословању градских установа за културу за 2018. годину и то за Позориште младих, Установу за културу и образовање Културни центар “Младост” из Футога, Културни центар “Руменка”, Стеријино позорје, Установу за културу и образовање Културни центар “Кисач”, Музеј Града Новог Сада, Установу за израду таписерија “Атеље 61”, Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Културни центар Новог Сада, Новосадско позориште – Újvidéki Színház, Историјски архив Града Новог Сада и Градску библиотеку у Новом Саду и упутили их Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

Савет је прихватио и предоге решења о давању сагласности на одлуке о изменама Програма рада градских установа културе за ову годину и то Градске библиотеке, Стеријиног позорја, Позоришта младих, Историјског архива Града Новог Сада, Културног центра Новог Сада, Музеја Града Новог Сада, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Новосадског позоришта – Újvidéki Szinház, Установе за израду таписерија “Атеље 61”, Установе за културу и образовање Културни центар “Младост” из Футога, Установе за културу и образовање Културни центар “Кисач”, Културног центра “Руменка” и Новосадског дечијег културног центра.

На данашњој седници прихваћени су Извештај о раду Фондације “Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” за 2018. годину, Извештај о раду Фонда за унапређење вокалне уметности младих “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин” у Новом Саду за 2018. годину, као и Предлог одлуке о манифестацији “EXIT” као манифестацији од изузетног значаја за Град Нови Сад.