Вече шампиона, где се традиционално додељују највиша признања Новосадског сајма у оквиру сајмова Лорист, одржано је вечерас у Конгресном центру Мастер, а специјалне награде и признања успешним излагачима и учесницима Лориста додељивали су високе званице и стручњаци из одговарајућих области.04-10-19-2

Обраћајући се добитницима и присутнима, председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић нагласио је да Нови Сад не би био то што јесте без Петроварадинске тврђаве, Новосадског универзитета и Новосадског сајма.

– Ово је догађај који је за све нас битан. А битан је због привредника који су вечерас овде и пре свега се њима и захваљујем. Ми Новосађани можемо бити поносни на то што је награда Новосадског сајма одавно постала престижна награда за привреднике и то што многи од привредника из региона, из европских држава са поносом држе признања Новосадског сајма – поручио је председник градског парлалмента Здравко Јелушић.

Он је подсетио да ће се ускоро навршити сто година како сајам постоји, устврдивши да су многи људи своје импресије везане за Нови Сад остварили пре свега због тога што су посећивали сајам.04-10-19-1

Генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић поручио је да Новосадски сајам са посебним уважавањем и одговорношћу приступа оцењивању квалитета, “јер је то оно из чега смо настали”.

– Сајам као институција и све наше приредбе само су логичан след вредновања квалитета. Међународни значај сајмова Лорист потврђује више од 500 излагача који су у Нови Сад дошли из 20 земаља, као и то што нам је земља партнер Мађарска – истакао је Цветковић.

Он је додао и да излагачи и учесници оцењују сајмове, “склопљеним пословима и промоцијама”.

– У уверењу да ће наша признања бити додатна референца у вашем пословању, честитам свим добитницима – закључио је Цветковић.

Вечерашња свечаност почела је уручивањем три специјална признања, које су уручили председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић и то Републици Мађарској, као земљи овогодишњем партнеру, Ђенерали осигурању као дугогдишњем партнеру сајма као и “Војводина шумама”.04-10-19-3

Изненађење вечери направио је Град Херцег Нови који се на специфичан начин захвали на признању. Заједно са градоначелником Стеваном Катићем и његовим најближим сарадницима дошле су и чувене мажореткиње који су на задовољсво присутних извеле једну тачку из свог програма. Био је ово начин да се у оквиру сајма туризма позову присутни да следеће сезоне летују у овом лепом црногорском граду.