Aplikacija iOS Skupštine Grada Novog Sada od sada je dostupna za sve pametne uređaje koji koriste ovaj operativni sistem kompanije Epl. Time novosadski parlament nastavlja proces digitalizacije, te je pored desktop računara dostupan i za pametne uređaje, ušavši u društvo onih lokalnih Skupština koje su dostupne za korisnike obe najrasprostranjenije mobilne aplikacije na svetu: android i iOS.

Preko iOS aplikacije registrovani korisnici, kao što su odbornici i odbornice, načelnici gradskih uprava, gradska preduzeća, ustanove i mediji, skupštinski materijal mogu da vide u pripremnoj fazi za skupštinsko odlučivanje, dok neregistrovani korisnici mogu da preuzimaju dokumenta poput službenih listova Grada Novog Sada, odluka o budžeta i rebalansu budžeta, kao i usvojene urbanističke planove. Na ovaj način se, kroz digitalizaciju rada Skupštine Grada Novog Sada, dalje unapređuje javnost u radu, jer ovim skupštinske odluke postaju dostupne svim građanima koji su zainteresovani da prate rad novosadskog parlamenta i odluke koje se donose.

iOS aplikcija novosadske Skupštine može se preuzeti preko digitalne platforme App Store, a pod nazivom “Skupština Grada Novog Sada“. Takođe, radi preuzimanja ove aplikacije postavljen je link na zvaničnoj internet stranici Skupštine grada https://skupstina.novisad.rs/.

Puštanjem u rad iOS aplikacije, Skupština Grada Novog Sada nastavlja proces digitalizacije rada gradskog parlamenta, a primenom i usklađivanjivanjem sa informacionim tehnologijama novosadska Skupština ostvaruje uštedu i veću funkcionalnost.