Апликација iOS Скупштине Града Новог Сада од сада је доступна за све паметне уређаје који користе овај оперативни систем компаније Епл. Тиме новосадски парламент наставља процес дигитализације, те је поред десктоп рачунара доступан и за паметне уређаје, ушавши у друштво оних локалних Скупштина које су доступне за кориснике обе најраспрострањеније мобилне апликације на свету: андроид и iOS.

Преко iOS апликације регистровани корисници, као што су одборници и одборнице, начелници градских управа, градска предузећа, установе и медији, скупштински материјал могу да виде у припремној фази за скупштинско одлучивање, док нерегистровани корисници могу да преузимају документа попут службених листова Града Новог Сада, одлука о буџета и ребалансу буџета, као и усвојене урбанистичке планове. На овај начин се, кроз дигитализацију рада Скупштине Града Новог Сада, даље унапређује јавност у раду, јер овим скупштинске одлуке постају доступне свим грађанима који су заинтересовани да прате рад новосадског парламента и одлуке које се доносе.

iOS апликција новосадске Скупштине може се преузети преко дигиталне платформе App Store, а под називом “Skupština Grada Novog Sada“. Такође, ради преузимања ове апликације постављен је линк на званичној интернет страници Скупштине града https://skupstina.novisad.rs/.

Пуштањем у рад iOS апликације, Скупштина Града Новог Сада наставља процес дигитализације рада градског парламента, а применом и усклађивањивањем са информационим технологијама новосадска Скупштина остварује уштеду и већу функционалност.