Изложба слика “Сликом до осмеха” отворена је данас, на Међународни дан особа са инвалидитетом, у холу Скупштине Града Новог Сада. На изложби су представљена 43 рада сликара, насталих током ликовних колонија одржаних у Удружењу дистрофичара Јужнобачког оркуга, Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада и Школи за основно и средње образовање “Милан Петровић”.

Изложба је продајног карактера, а новац од куповине слика остаће поменутим удружењима и школи “Милан Петровић” за унапређење њиховог рада.

Изложбу је отворио председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, захваливши се свима који су учествовали у њеној организацији.

– Град Нови Сад је град хуманих људи, а данас показујемо да Скупштина града може имати и другу функцију, функцију галерије са хуманитарним карактером. Овакве изложбе до сада нису биле пракса у Скупштини, али се надам да ће овакви догађаји постатати традиција. Новосадски парламент не треба да буде само виђен као место где се скупљају политичари,

него као потпуно отворено место за све грађане и грађанке и кад год можемо да представимо нешто интересантно и битно за Нови Сад да то и учинимо баш овде у Скупштни града – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић.

Он се захвалио сликарима што су били спремни да се одрекну својих дела, а унапред се захвалио и онима који ће слике купити и тако помоћи рад удуружења и школе “Милан Петровић”.

Поред председника Супштине града, отварању су присуствовали и помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, председница Савета за особе са посебним потребама Скупштине града Соња Радаковић, као и један од сликара чији су радови изложени Станко Родић.

– Учествовао сам на многим ликовним колонијама и до сада се никада није десило да су сликари, када је тражена помоћ за овакве догађаје, одбили да помогну. Увек су несебично помагали, поклањајући своје радове. Поздрављам све који су учествовали у оранизовању изложбе са жељом да она успе и да помогнемо људима којима је помоћ потребна. Захваљујем се и сликарима који су донирали слике, нек им ова изложба буде и подстрек за даљи рад – казао је Родић.

Изложба “Сликом до осмеха” отворена је до 13. децембра, а сви заинтересовани моћи ће да је посете сваким радним даном и суботом од 11 до 18 часова. Адреса Скупштине Града Новог Сада је Улица Жарка Зрењанина 2, а у хол где су изложене слике улази се на III улазу.