Чланови Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству прихватили су на данашњој седници седам иницијатива за Фебруарску награду за 2019. годину и све поднете иницијативе стигле су благовремено, до 31. децембра 2019. године.

Међу кандидатима су председница НУРДОР-а Јоланд Корора (подносиоци иницијативе Наташа Стефановић и Марија Башкал), генерални директор ЈМУ Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица (подносилац иницијативе Удружење медијских професионалаца Војводине), члан Европске академије наука и члан Америчке академије за радиохирургију др Новак Вукоје (подносиоци иницијативе Европска академија наука, Београд и председник Скупштине Општине Сечањ Арсен Плахин), машински инжењер у пензији и хуманитарац Зоран Коцић (подносилац иницијативе Реља Алексић), кик-боксер и хуманитарац Ненад Пагонис (подносилац иницијативе Удружење “Бизниснова” Нови Сад), магистар књижевних наука мр Бошко Брзић (подносилац иницијативе Владимир Цвијин Спремо) и магистар гео-наука Бојан Радојевић (подносилац иницијативе Лука Лабус).

На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници и одборнице Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.