Председница Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) Јоланд Корора предложена је за добитницу Фебруарске награде за 2019. годину, одлучено је на данашњој седници Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству. Предлог да Јоланд Корора добије Фебруарску награду биће упућен Скупштини Града Новог Сада, а коначну реч даће одборници и одборнице Скупштине града на свечаној седници градског парламента. Поред награде, голубице, на данашњој седници предложено је да новачни део Фебруарске награде износи 130 хиљада динара.

Иницијативу да високо градско признање добије председница НУРДОР-а поднеле су Наташа Стефановић и Марија Башкал, а у образложењу је наведено да је Јоланд Корора жена која се целим својим бићем укључила у бригу за најосетљивију категорију друштва, за наше најмлађе суграђане који воде свакодневну борбу за живот. Срцем, душом и свим могућим средствима, свесрдну подршку у томе пружа им управо и понајвише Јоланд Корора, са великом “армијом” волонтера НУРДОР-а, каже се између осталог у иницијативи и додаје да ова храбра “армија” свакодневно чини све како би наши најмлађи суграђани превазишли најокрутнију болест кроз игру и смех да ни не помисле какву животну битку воде из дана у дан. Велики труд, храброст и истрајност, омогућили су да данас у нашој земљи постоји пет родитељских кућа где постоје педијатријско-онколошка одељења, три у Београду и по једна у Новом Саду и Нишу, а ова храбра жена са својим дивним волонтерима  пружа психолошку подршку и оснажење, која је свакако потребна, наводи се у иницијативи. У раду Јоланд Короре су бројне акције и преко 5.000 сати волонтерског рада, који је обављала поред свог редовног посла на факултету. Јоланд Корора, наша суграђанка родом из Баната, је од децембра 2016. године председница НУРДОР-а.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.