Кoмисиjа зa прeдстaвкe и прeдлoгe и у овој години наставила је са дугогодишњом праксом да прве среде у месецу прима грађане како би непосредно изнели своје представке везане за проблеме са којима се суочавају.

На првој овогодишњој седници Комисији се обратио Страхиња Бојовић, представник станара Улице Миколе Кочиша и још неколико улица у близини Клиничког центра, односно Метадонског центра, чији корисници, према његовим речима, и даље праве проблеме и узнемиравају њих и њихову децу кад пролазе улицом, а неретко улазе чак и у њихова дворишта, па и куће. Како је овај суграђанин рекао, ипак се примећује знатно побољшање у односу на њихово прво појављивање пред Комисијом. Број зависника који долазе по терапију је смањен, постављена је ограда и очишћен је и уређен оближњи паркић, међутим, нагласио је Бојовић, и даље се корисници Центра окупљају испред улаза и на коловозу, а како је постављањем ограде сужен простор за пролаз, сада је још небезбедније пролазити том трасом. Због тога становници тог дела града, према његовим речима, и даље инсистирају да се тај улаз потпуно затвори, а да зависници користе главни улаз као и сви остали пацијенти. На тај начин они би били иза ограде унутар Клиничког центра и не би се могли груписати и окупљати на улици и коловозу и ометати пролазнике, а сматрају да би и присуство једног полицајца, бар у времену док долазе по терапију, много допринело повећању безбедности.

Чланице и чланови Комисије су разматрали и пристигле одговоре на раније поднете представке и они ће бити прослеђени тим грађанима на кућне адресе.