Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, шеф Кабинета председника Александар Белић и шеф Канцеларије за локални и економски развој Града Новог Сада Миленко Малешев одржали су данас у градском парламенту састанак са начелником Општине Велика Кладуша Фикретом Абдићем и шефом Кабинета начелника и саветником за корпоративне делатности и комуникације Ервином Абдићем и са њима разговарали о могућим видовима сарадње.

Председник Скупштине града Здравко Јелушић истакао је да је Нови Сад увек отворен за сарадњу са локалним самоуправама из региона, нагласивши да је Нови Сад привредни, образовни и културни центар Војводине, а да је наредне године Европска престоница културе, верујући да ће током 2021. године пре свега млади људи из Унско-санског кантона посетити Нови Сад, упознати се са кулурним наслеђем Војводине, од које један значајан део проистиче из периода заједничке државе.

– У Нови Сад сте добродошли, а надам се да ћете из нашег града понети позитивне утиске, као и да ће ова посета допринети јачању веза два града и региона, како на културном, тако и на привредном, спортском и сваком другом пољу – казао је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

О привредним потенцијалима Новог Сада, госте су упознали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и шеф Канцеларије за локални и економски развој Града Новог Сада Миленко Малешев. Како је напоменуто током састанка, у последњих седам-осам година забележен је брз привредни развој града, а као најбољи докази за то јесте отварања нових радних места, реализоване инвестиције и пораст интересовања страних инвеститора. На састанку је објашњено да у привреди предњачи производња, од ауто-индустрије, преко информационих технологија, до прехрамбене индустрије.

Начелник Велике Кладуше Фикрет Абдић захвалио се домаћинима на пријему, изразивши спремност за сарадњу у областима у којима је то могуће. Како је објашњено, географски положај Велике Кладуше је веома добар, што додатно привлачи потенцијалне инвеститоре. Према његовим речима, у току је реализација неколико инвестиционих пројеката, а неки од њих се односе на прекограничну сарадњу са општинама Хрватске, те је истакнуто да размена искуства са Новим Садом на сличним пројектима може бити од велике обостране користи. Поред тога, као један од видова могуће сарадње издвојена је и потенцијална сарадња са Факултетом техничких наука.