Породице и пријатељи настрадалих у пожару у кафићу “Лаунџ” и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, положили су данас цвеће испред спомен-плоче у Змај Јовиној улици, где је 17. фебруара 2008. године у пожару трагично настрадало осморо младих људи.

Председник Скупштине града Здравко Јелушић истакао је да је данашњи датум пре свега потресан за родбину настрадалих али и да представља опомену.

– Дванаест година после страшног догађаја, када је осморо младих људи изгубило живот, окупљамо се на овом месту пре свега да би скренули пажњу онима који доносе одлуке, колико њихове одлуке могу да буде са страшним последицима уколико се доносе на такав начин да могу угрозити безбедност грађана – истакао је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Он се захвалио родитељима, који сваке године евоцирају страшне успомене, да би скренули пажњу да се то више никад не деси.

Отац Бранке Саковић, настрадале у пожару, Стојан Саковић, поручио је да иако је прошло 12 година, “нама као да је било јуче”.

– Родитељи, родбина, пријатељи, сви смо ту. И даље ћемо обележавати трагедију, скретаћемо пажњу да се ово више никада не деси. Али, нажалост, дешава се. Данас је леп дан и уместо да смо у лепој шетњи, ми одајемо пошту, износимо свој бол за нашом децом. Ми морамо то да изнесемо.

Али сигурни смо да то што и град са нама ради, што ми као родитељи желимо да наставимо, јесте за добробит свих нас, да се ово више никад никоме не деси – казао је Стојан Саковић.

У пожару у кафићу “Лаунџ” животе су изгубили Мирјана и Милош Пекић, Милена Колунџић, Бранка Саковић, Борис Бјекић, Душица Кулаш, Марија Гавранчић и Владан Драговић.