Новосадски полумаратон, 27. по реду, одржаће се у недељу, 22. марта, а старт трке заказан је на Тргу слободе у 10 часова, речено је на данашњем састанку Организационог одбора Новосадског полумаратона, градских служби, предузећа и установа, које учествују у организацији ове спортске манифестације. Први састанак Организационог одбора Новосадског полумаратона одржан је данас у Скупштини Града Новог Сада, а председник градске Скупштине и председник Организационог одбора 27. Новосадског полумаратона Здравко Јелушић истакао је очекивања да ће трке предстојећег полумаратона проћи у најбоље реду, као и да ће се спортској традиционалној манифестацији одазвати што већи број људи. Он се захвалио градским установама и предузећима, али и другим институцијама у припреми Новосадског полумаратона, јер се без њихове помоћи трка не би могла одржати.

Како је речено на састанку, очекује се да на главној полумаратонској трци учествује више од хиљаду домаћих и страних такмичара, а организатори очекују велики број учешћа ученика и ученица новосадских основних и средњих школа. Учешће на тркама најавили су и припадници Војске Србије и то Прве копнене бригаде, као и припадници Министарства унутрашњих послова.

Поред главне трке, која може да се трчи и штафетно, одржаће се и трка задовољства, потом рекреативно трчање, ходање са штаповима,, екипна трка на шест километара, трка грађана, трчање – шетња средњошколаца, трчање – шетња старијих основаца од 5 до 8 разреда, трчање – шетња основаца од 1 д 4 разреда, пoлетарац трчање шетња малишана и традиционална пузећа трка беба на 4,195 метара.