MSc Јелена Маринковић Радoмировић изабрана је данас за председницу Скупштине Град Новог Сада. MSc Јелена Маринковић Радoмировић је изабрана на данашњој, првој седници Скупштине града у новом сазиву, тајним гласањем, са 69 гласова од укупно 78, колико има одборника и одборница у новосадском парламенту. За председницу Скупштине Града Новог Сада, MSc Јелену Маринковић Радoмировић предложила је Српска напредна странка. На данашњој седници изабрана је и заменица председнице Скупштине, а то је Бранка Бежанов, која је и у претходном мандату обављала исту функцију.

Новоизабрана председнице новосадске Скупштине захвалила се градоначелнику Милошу Вучевићу, који ју је предложио за председницу, као и свим колегама које су учествовале у раду прве седнице.

– Почаствована сам што сам изабрана за председницу Скупштине Града Новог Сада, града у којем сам рођена и у којем сам одрасла. Трудићу се да оправдам поверење. Сигурна сам да ћемо сарађивати у духу демократије, да ћемо износити конструктивне предлоге, да ће скупштински дом бути дом који ће одисати демократијом, толеранцијом, културом, где ћемо, без обзира на различита мишљења, поштовати сваког – истакла је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радoмировић.

Она је подвукла да ће бити објективна, да ће се држати Пословника о раду Скупштине и да ће се трудити да са свима има добру сарадњу.

Поред председнице и заменице председнице новосадског парламента данас су изабрани секретар и заменик секретара Скупштине, Марко Радин и Данило Дурутовић, а као последња тачка Дневног реда именовани су чланови и чланице Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетна питања.

У Скупштини града оформљене су и следеће одборничке групе: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ., “Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)”, “Војвођански фронт – Лига социјалдемократа Војводине”, ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ, Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор, Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА, СПАС – Нови Сад и ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ.