Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у новосадском парламенту директора Фрушкогорског маратона др Ненад Сударов и са њим разговарала о будућој сарадњи.

Фрушкогорски маратон је једна од најстаријих спортско такмичарско-рекреативних манифестација међународног карактера и један од најстаријих маратона овог типа у Европи. На Фрушкој гори се одржава више од четири деценије, а први је одржан 27. и 28. маја 1978. године.

Директор Фрушкогорског маратона упознао је председницу градске Скупштине са активностима и плановима у наредном периоду, а план је да се организује Фрушкогорски маратон у скромнијем формату, са свега 200 такмичара који су у тренажном процесу и којима би на располагању било четири фрушкогорске стазе.

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је да у организацији оваквих манифестација све зависи од епидемиолошке ситуације, као и да надлежни органи морају дати сагласност за њихову реализацију. Маринковић Радомировић је додала да ће Град наставити да подржава Фрушкогорски маратон.