Медицински факултет Универзитета у Новом Саду, свечаном академијом у Српском народном позоришту, данас је обележио 60 година од оснивања, а свечаности ове образовне и научне установе присуствовала је и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

У оквиру свечаног обележавања шест деценија од оснивања додељене су повеље факултета истакнутим појединцима и институцијама, а у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића повељу је примила председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Током програма, деканица Медицинског факултета проф. др Снежана Бркић присутнима је представила историју, развој и планове факултета. Како је речено, у оквиру делатности високог образовања Медицински факултет обавља студије првог, другог и трећег степена као и разне облике студија за иновације знања и стручног образовања из области медицинских наука. Медицински факултет у Новом Саду организује и студије за стицање звања доктор медицине, доктор стоматологије и магистар фармације.

Ови програми остварују се кроз интегрисане студије, а од оснивања до данас око 13.000 лекара, стоматолога и фармацеута је дипломирало на Медицинском факултету у Новом Саду.

Прослави су присуствовали лекари, професори Медицинског факултета, представници републичких и покрајинских установа и инстутуција, као и сарадници и пријатељи ове високо образоване установе.