Овогодишња Дечија недеља свечано је отворена данас у Скупштини Града Новог Сада, а манифестацију, која за циљ има побољшање положаја детета у Србији, отворила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

– Град, који је прошле године са поносом носио титулу Омладинске престонице Европе, улаже заиста велике напоре да својим најмлађим становницима живот учини лепшим, радоснијим и безбрижнијим – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је прецизирала да је Нови Сад кроз бројне мере ствара услове који доприносе свеобухватном духовном, моралном, интлектуалном и друштвеном развоју детета.

– Почевши од финансијске подршке породицама са децом, дечјег додатка, преко бесплатног боравка у државном вртићу, субвенција за приватне вртиће, до бесплатних уџбеника за ђаке – подсетила је MSc Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине оценила је да су родитељство и брига о деци најплеменитији и најнесебичнији животни задаци.

– Да би смо их успешно испунили, потребна нам је помоћ не само наших најближих него и читаве заједнице. Врата Скупштине града увек су отворена за све овакве и сличне иницијативе које ћемо свим средствима подржавати и у наредном периоду – закључила је MSc Маринковић Радомировић, додајући да ће Нови Сад, као и до сада, бити град срећног, безбрижног и радосног детињства.

Слоган овогодишње Дечије недеље је „Подељена срећа два пута је већа“, а председница Удружења „Живот као инспирација“ и координаторка Дечије недеље Љиљана Маширевић, истакла је значај манифестације:

– Удружење „Живот као инспирација“ шесту годину организује манифестације Дечију недеља. Припремили смо богат седмодневни програм и ове године је подељен по сегментима – поручила је Маширевић, додајући да је порука Дечије недеље да се можемо органозивати и у измењеним околностима и да деца не смеју остати без њихове манифестације.

Током свечаног отварања деца хора „Бајићеви славуји“ извела су две нумере, а у оквиру отварања председница Скупштине Града Новог Сада доделила је захвалнице партнерима који су допринели одржавању манифестације: столару Милету Јурковићу, жене из групе „Оброк за породицу“, ЈКП „Градском зеленилу“, ПУ Радосно детињство, Црвеном крсту Новог Сада, удружењу „Чепом до осмеха“, ШОСО „Милан Петровић“, Дечјем КЦ „Александра Лукић“, Ружици Зецировић Србљин из „Центра за социјални рад“ и удружењу „Снага породице“.