Директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, волонтери и волонтерке Новог Сада и Клиника за инфективне болести Клиничког центра Војводине добитници су овогодишње Октобарске награде Града Новог Сада,

док је Новембарска повеља за 2020. годину припала владици бачком др Иринеју Буловићу, Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду и Градској библиотеци, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Директору Архива Војводине др Небојши Кузмановићу награда је додељена за изузетна залагања у области културе, књижевности и историје, чиме је допринео очувању и јачању националног идентитета, развоју и промовисању савремене српске културе у међународним оквирима. Волонтерима и волонтеркама Новог Сада Октобарска награда додељена је за изузетно ангажовање у свим областима живота и рада локалне заједнице, у свакодневним и ванредним ситуацијама, којим су подигли свест о значају заједништва и солидарности за развој читаве заједнице. Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине високо градско признање додељено је за резултате остварене у наставно-научном раду, пожртвованост и ентузијазам запослених у борби против инфективних болести и несебичу храброст у условима високе заразности, када су у рату против новог вируса, COVID 19 стали на прву линију борбе за живот и здравље својих суграђана.

Владика бачки др Иринеј Буловић заслужио је Новембарску повељу за 2020. годину за допринос обнављања религијског живота, развоју духовности и плодан научно-богословски, књижевни, преводилачки и просветитељски рад. Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду Новембраска повеља додељена је за достигнућа остварена одговорним и несебичним тимским радом и организацијом свих наставника, сарадника, студената и особља факултета на спречавању ширења COVІD 19, којим су пружили немерљив допринос здравственој сигурности и заштити грађана. Градској библиотеци високо градско признање додељено је за 175 година рада, зачетог на традицији Српске читаонице новосадске, којим се промовишу књига и читање, кроз слободан приступ трајним вредностима за стицање људског знања и информација и којима се доприноси очувању културног наслеђа.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, док се Новембарска повеља додељује поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. Награде ће овогодишњим лауреатима бити додељене на свечаности у Градској кући.