Чином освећења просторија, данас је почела са радом Народна кухиња под окриљем Епархије бачке и Добротворне установе Епархије. Освећењу просторија Народне кухиње, која се налази поред храма Вазнесења Господњег,

присуствовала је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која се захвалила Епархији бачкој, епископу бачком др Иринеју Буловићу и свима који су дали допринос у реализацији овог пројекта.

– Чином освећења просторија Народне кухиње под окриљем Епархије бачке, Нови Сад је добио још једно место које ће служити свима онима којима су помоћ и подршка потребни. Захваљујући његовом високопреосвештенству епископу бачком др Иринеју Буловићу, као и Добротворној установи Епархије бачке, наш град данас има чиме да се поноси – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она се осврнула на недавно уручење највиших градских признања, подсетивши на поруку управо епископа бачког др Иринеј Буловић да „остаје обавеза да се трудимо да будемо у служби нашег народа“.

– Не постоји лепше и узвишеније поруке од оне која се обистини и преточи у делу. Данашње отварање Народне кухиње је дело вредно поштовања и искреног дивљења – закључила је председница новосадске Скупштине MSc Маринковић Радомировић.

Управник добротворне установе Епархије бачке јереј Лазар Мајсторовић поручио је да је ово значајан тренутак за Епархију бачку.

– Данас се врши освећење просторија Народне кухиње, значајног пројекта под окриљем Епархије бачке. Захваљујем се Богу, његовом преосвештенству епископу бачком др Иринеју Буловићу, који је благословио реализацију овог пројекта. Искрено се надам да ће бити од користи онима којима је намењен. Захваљујем се и Покрајини и Граду Новом Саду на подршци и то је сведочанство да сарадња цркве и државе може да реши многобројне проблеме са којима се човек суочава у свакодневном животу – казао је јереј Лазар Мајсторовић, најавивши да ће у почетку 50 људи дневно моћи да добије оброк једном дневно.

Чином освећења, поред председнице Скупштине града и свештенства, присуствовала је и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, као и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов.