Женска одборничка мрежа Скупштине Града Новог Сада, коју чине одборнице новосадског парламента, данас је одржала конститутивну, уједно и радну седницу, на којој је за председницу изабрана Мирјана Василић,

а донет је и Пословник овог радног тела. Женској одборничкој мрежи приступиле су 33 одборнице, а првој седници присуствовале су и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, као и чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.

Председница одборничке групе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. Сања Драшко изјавила је да се Женска одборничка мрежа формира као посебна група одборница, која свој рад заснива на волонтерској основи.

– Ово је трећи сазив и трећи пут окупљање нас одборница, нас жена у Скупштини, око идеје јачања улоге жена у развоју савременог друштва. Подсетићу да су одборнице Српске напредне странке 2014. године основале Женску одборничку мрежу и нисмо одустале од борбе за родну равноправност, па тако данас на свим нивоима власти имамо жене.

У скупштинским клупама је више од 40 одсто жена, а и на руководећим положајима је значајно промењена слика. Сматрам веома важном чињеицу да се без обзира на страначку припадност данас одборнице окупљају у жељи да дају свој допринос поштовању родне равноправности у свим аспектима живота и борби против дискриминације – поручила је Сања Драшко.

Она је додала да је подршку за оснивање Женске одборничке мреже пружио и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је и у претходном периоду подржавао родно буџетирање, родну равноправност и све акције и пројекте Женске одборничке мреже у претходним мандатима.

На данашњој седници усвојен је Пословник Женске одборничке мреже Скупштине Града Новог Сада, којим се уређују назив, јавност рада, програмска начела и циљеви, састав, права и обавезе чланица, органи, избор, као и друга питања од значаја за рад Женске одборничке мреже. Женској одборничкој мрежи приступа се добровољно, а данас је мрежи приступило 33 одборнице Скупштине Града Новог Сада.