Седница Скупштине Града Новог Сада, шеста по реду, одржаће се сутра, у петак 27. новембра, а због епидемиолошке ситуације и поштовања епидемиолошких мера, седница ће и овај пут бити одржана у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине. Како је на конференцији за новинаре прецизирала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић,

предложени Дневни ред сутрашње седнице има 40-ак тачака, а скоро половина тачака се односи на урбанистичке планове и предлоге одлуке о јавним и јавно-комуналним предузећима.

– На Дневном реду се налази и Извештај о извршењу буџета Града Новог Сада у првих девет месеци ове године, према којем су у овом периоду остварени приходи и примања у износу од 21,8 милијарди динара, што чини 74,3 одсто планираних средстава на годишњем нивоу, односно скоро 97 одсто планираног за поменути период – истакла је председница Скупштине града MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да ће се пред одборницима и одборницама наћи и тачке које се односе на вид стамбене подршке, потом тачка о такси превозу, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о градским управама Града Новог Сада.

– Једна од тачака ће бити Предлог о дугорочном кредитном задужењу градског саобраћајног предузећа, а одборници и одборнице ће расправљати и о именовању команданта, заменика команданта, начелника и чланова Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада, те о Анализи „Здравствено стање становништва Града Новог Сада 2019. године“ Института за јавно здравље Војводине – навела је председница градског парламента.

Како је напоменула, на сутрашњој седници ће се расправљати и о Предлогу одлуке о изградњи новог објекта за прихватилиште за старе у Футогу, а једна од тачака је и одлука о пројекту Нови Сад – град младих, Србија – земља младих, чиме би, како је појаснила, требало да се реализују активности за младе проистекле из пројекта Европске престонице младих 2019.

– Очекујем да седница прође у радној и коректној атмосфери – закључила је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.