Председницa Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић разговарала је данас са представницима Асоцијације спортских ветерана Новог Сада, организације која окупља велики број врхунских спортиста, носилаца најсјајнијих одличја са Олимпијских игара, светских, европских и бројних других међународних спортских такмичења

који су име и славу нашег града пронели у читавом свету. Састанку је присуствовао и члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Како је у свом уводном обраћању истакао Зоран Панчић, председник Управног одбора Асоцијације, град Нови Сад је током читаве своје историје познат не само код нас него и у читавом свету као град који је изнедрио бројне спротске шампионе и светски познате спортске раднике, а у томе су одувек имали снажну подршку локалне заједнице без чије финансијске и сваке друге помоћи ти резултати сигурно не би били остварени.

Слободан Крнета, генерални секретар Асоцијације, подсетио је да град Нови Сад с поносом носи и титулу олимпијског града који је 1990. године био домаћин 29. Шаховске олимпијаде. Он је најпре упознао председницу Скупштине града са циљевима и радом Асоцијације, а затим и представио планове Асоцијације за наредни период, а чијом би се реализацијом допринело даљем очувању успомене на новосадске спортске великане.

Истакавши да јој је велика част што је у прилици да разговара са врхунским спортским легендама, председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић је у закључку разговора нагласила да ће град Нови Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем и убудуће наставити да пружа подршку неговању тако богате спортске традиције.

– Сматрам да су активности, рад и планови Асоцијације изузетни и оправдани, пре свега према спортистима и спортским радницима. Град Нови Сад и Асоцијација ће наставити сарадњу и у наредном периоду. Захваљујем вам се на вашој енергији и залагању и уверавам вас да ће врата ове институције и у наредном периоду бити отворена за ваше инцијативе – закључила је председница новосадског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.