На данашњој седници Савета за особе са инвалидитетом свој рад и активности представила је хуманитарно-еколошка организација „Чепом до осмеха“.

Како је председница ове организације Вања Петковић рекла, њихов циљ је помоћ предшколској и школској деци, ђацима и студентима са ивалидитетом, подизање еколошке свести, развој волонтерског духа, емпатије и хуманости код деце и одраслих, просперитет друштва у смислу хуманитарне свести и едукација деце.

Ова организација се бави сакупљањем пластичних чепова ради помоћи деци са инвалидитетом и сметњама у развоју, како би им се омогућило лакше образовање и функционисање у свакодневном животу, кроз куповину различитих типова наменских помагала.

– Удружење „Чепом до осмеха“ је за рад ангажовало три особе са инвалидитетом, које својим радом и залагањем свакодневно доприносе развоју акције и организације, а бројни волонтери несебично помажу у прикупљању, складиштењу, сортирању и рециклирању прикупљених чепова, промовисању ове хуманитарно-еколошке акције и анимирању што већег броја учесника – нагласила је Петковић.