Чланице и чланови Савета за особе инвалидитетом на данашњој седници имали су прилику да се упознају са радом Удружења оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа „МултиС“.

Како је на данашњој седници речено ово Удружење је у саставу „Друшта мултипла склерозе Војводине“ које је основано 1991. године, најбројније је у Војводини, окупља преко 230 новосађана и преко 50 чланова из других општина. Основни задатак овог Удружења је окупљање оболелих, њихових пријатеља, лекара и социјалних радника, ради остваривања циљева битних за унапређење општег положаја оболелих.

Активности које спроводи ово Удружење у сарадњи са хуманитарним организацијама Новог Сада су обиласци тешко покретних и непокретних чланова, затим прикупљање и дистрибуција хуманитарне помоћи за чланове, а пре свега лекова, ортопедских помагала, хране, одеће и обуће. У сарадњи са друштвеним институцијама ово Удружење обезбеђује разне бенифиције чланства као што су: комуналне и телефонске услуге, повлашћена вожња у градском и приградском саобраћају, бесплатно паркирање, бесплатну путарину, бесплатне карте за Штранд, пакете из Црвеног Крста Града Новог Садан, коришћење спортских терена и друго. Удружење обавља превоз својих чланова на све активности и за њихове личне потребе у комби возилу специјално прилагођеном за особе у колицима, а то су пре свега превоз до лекара на преглед, инвалидску комисију и превоз до бање. Осим тога, Удружење организује предавања и трибине из области мултпле склерозе, подстиче активности чланова на пољу културно-забавног и спортско-рекреативног живота, успоставља везе и шири сарадњу са сродним друштвено-социјално хуманитарним организацијама ради остваривања заједничких потреба и интереса Удружења.