Свечана седница Скупштине Града Новог Сада, на којој ће се одлучити о добитнику Фебруарске награде Града Новог Сада за 2020. годину, одржаће се у понедељак, у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине, најављено је на данашњој конференцији за новинаре председнице Скупштине града MSc Јелене Маринковић Радомировић.

– Као што је уобичајено за јануарске свечане седнице, које претходе 1. фебруару, Дану Града, на Дневном ред ће се наћи само један тачка, а то је Предлог одлуке о додели Фебруарске награде Града Новог Сада. За добитника овог престижног градског признања Комисија за обележавање празника и доделу признања предложила је професора др Владимира Петровића, епидемиолога, редовног професора Медицинског фаултета у Новом Саду и директора Инситута за јавно здравље Војводине – истакла је председница новосадске Скупштине.

Она је подвукла да је реч о великом стручњаку, аутору и коаутору више од 90 научних и стручних радова и публикација.

– Радна биографија професора др Петровића је веома богата. Био је члан бројних радних група и комисија Министарства здравља Републике Србије, као и Покрајинског секретаријата за здравство, где је дао значајан допринос у борби против заразних болести у Новом Саду, Војводини и Србији уопште.

Др Петровић учествовао је и водио епидемиолошку службу Војводине у највећим епидемијама у последњих 10 година, од пандемије свињског грипа до пандемије КОВИД 19 – казала је MSc Маринковић Радомировић.

Она je додала да је управо у последњих годину дана проф. др Петровић изузетно допринео у борби против корона вируса.

– Сви знамо колико је та борба тешка и исцрпљујућа и колико је медицинско особље изложено свакодневним изазовима. Свима дугујемо неизмерну захвалност на томе, па тако и др Петровићу – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Свечана (IX) седница Скупштине Града Новог Сада заказана је за понедељак, 25. јануара, са почетком у 12 часова.