Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић присуствовала је данас свечаности, поводом обележавања школске славе Свети Сава у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ и том приликом погледала програм у организацији ученика ове школе.

Свечаност је одржана уз епидемиолошке мере и заштите ученика и неколицине родитеља, а ограниченом броју гостију ђаци су извели Светосавску химну, те неколико рецитација и песама.

– Веома ми је драго што сам данас у прилици да вас поздравим у име Скупштине Града Новог Сада и у своје лично име и свима вам најсрдачније честитам Савиндан, дан школске славе, велики празик посвећен светом Сави – истакла је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић на свечаности.

Она је додала да два имена, Доситеј Обрадовић и свети Сава, „поручују да је исправан, моралан, просветитељски и продуховљени пут увек прави пут“.

– Следите тај пут. Драги ђаци, ви ћете свакако стећи образовање али пре свега поштујте своје родитеље, баке и деке, своје учитеље и наставнике, будите добри другови, вредни, марљиви људи и негујте све оне светосавске вредности, јер само су оне свевремене и непролазне – подвукла је MSc Маринковић Радомировић.

Директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Станимир Пауновић поручио је да је прошло скоро осам векова откако је Растко Немањић, свети Сава, у нашем друштву поставио темеље школства.

– Један од кључних завета Савиног просветитељског дела јесте да су образовање и васпитање кључни чиниоци напретка државе и друштва. И у овим спрецифичним околностима, васпитачи и наставници следе Савин пут и улажу сав труд да своје знање и умеће пренесу на децу – казао је Пауновић.

Поред културног програма, током свечаности исечен је и славски колач.