Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, поводом обележавања 1. фебруара, Дана града, посетила је данас Клинику за гинекологију и акушерство и са директорком Клиничког центра Војводине проф. др Едит Стокић,

те управником Клинике за гинекологију и акушерство доц. др Ђорђем Илићем честитала новорођеним бебама и њиховим породицама Дан града.

– Не постоји лепше место од породилишта за почетак обележавања Дана града. Од јутрос до сада рођено је седам беба, а прва је девојчица Лариса и упућујем најсрдачније и најискреније честитке свим мајкама које се данас породе – истакла је приликом посете председница Скупштине града MSc Јелена Маринковић Радомировић, оцењујући да су вести о новорођеним бебама из породилишта од највеће вредности за Нови Сад.

Она је додала да је наш град заједница која препознаје и схвата значај породице, родитеља и деце и да се „трудимо да Нови Сад буде радо бирано место за живот“.

– Наш град се труди да олакша улогу родитељима, а доказ за то су бесплатни уџбеници за ђаке прваке, бесплатан боравак деце у државним вртићима,

субвенције за боравак деце у приватним вртићима, додела Видовданске награду за успешне ученике, а оно што је такође обезбеђено за Дан града јесте подршка у износу од 200.000 динара свим новосадским мајкама које се данас породе – подсетила је MSc Маринковић Радомировић.

Честитајући Дан града свим Новосађанкама и Новосађанима, председница градског парламента је истакла наду „да ћемо и убудуће имати лепих вести из породилишта и да ће нас дечији осмеси увесељавати“.

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић подсетила је да је новогодишња честитка почела са дечаком, док честитка за Дан града почиње са девојчицом Ларисом.

– Добрим темпом смо почели ову годину и имамо жељу да премашимо прошлу годину – казала је проф. др Стокић, додајући да томе у прилог иде и број новорођене деце од поноћи до посете председнице Скупштине породилишту.

Осврнувши се на епидемију, проф. др Стокић је прецизирала да су КЦВ и Клиника за гинекологију и акушерство имали додатни задатак да поред свакодневног рада, сервира, прати, лечи и порађа и оне пацијенткиње које су позитивне на коронавирус. Она је такође честитила свим Новосађанима Дан град.

У оквиру обележавања Дана града, данас се одржава и свечаност у Градској кући, где ће се уручити Фебруарска награда.