Свечаном академијом у Великој сали, која је ове године одржана под називом „Сећања“, Позориште младих је вечерас прославило 89 година постојања.

Испред Града Новог Сада овом догађају је присуствовала председница Скупштине Града MSc Јелена Маринковић Радомировић, а свечаност је одржана уз поштовање епидемиолошких мера и прописану заштиту присутних гостију.

Увод у прославу, започео је уметничким програмом који је представљао мали подсетник везан за најбитнија дешавања и остварене успехе у претходној сезони која бележи значајна остварења.

Позориште младих основано је 1932. године као Луткарско позориште, при Соколском друштву у Новом Саду. Настало из Соколске секције луткара, која је формирана 1930. године, уз велику подршку старешина Сокола, др Владимира Белајчића и др Игњата Павласа, ово позориште, које је временом променило назив у Позориште младих, је луткарско позориште са најдужим континуитетом рада на просторима бивше Југославије. 12. фебруар симболично се узима за Дан овог театра, будући да је тада луткарско позориште премијерно извело представу “Краљевић из подземља”, а овај датум је такође и Дан луткарства у Србији.

У оквиру Свечане академије уприличена је и додела годишњих награда Позоришта младих и то за најбољу глумицу, најбољег глумца, најбољег администратора и награда „Иза кулиса“.

За безмало девет деценија постојања на сцену је постављено више од 300 наслова, одиграно више од 20.000 представа, а видело их је близу 3 милиона гледалаца.
За свој рад Позориште младих добило је низ признања и награда, како на домаћим, војвођанским и републичким, тако и међународним смотрама и такмичењима.