Седница Скупштине Града Новог Сада, 11. по реду, одржаће се сутра са почетком у 10 часова, а због поштовања епидемиолошких мера седница ће се одржати у великој сали Скупштине АП Војводине, најавила је на данашњој конференцији за новинаре председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

На Дневном реду седнице налази се 40-ак тачака, а највећи број, како је речено, односи се на урбанистичке планове, о којима ће одборници и одборнице имати прилике да расправљају у првом делу седнице.

– На Дневном реду наћи ће се и тачке које се тичу комуналног система града. Ту пре свега мислим на Предлог одлуке о измени и допунама Одлуке о уређењу Града Новог Сада, чиме желимо да спречимо стварање дивљих депонија, а потом и на поједине Извештаје и Предлоге решења за комунална предузећа, попут СПЕНС-а, Тржнице и Паркинг сервиса – прецизирала је MSc Маринковић Радомировић.

Тачкама које се односе на комуналне теме, председница градског парламента је додала и Анализу пословања јавних и јавно комуналних предузећа, те Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма предузећа за 2020. годину.

– Међу тачкама ове тематике наћи ће се и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима у Новом Саду, као и Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, те план рада штаба за ову годину – објаснила је MSc Маринковић Радомировић.

Одборници и одборнице, како је речено, на седници у петак расправљаће о изменама и допунама Одлуке о социјалној заштити Града, а пред њима ће се наћи и Предлог програма стамбене подршке куповином стана у својини града, као и Предлог о додели стамбене подршке куповином стана у својини Града за двочлано домаћинство. Одборници ће расправљати и о Предлогу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Нови Сад за 2021. годину.

– Пред нама је једна радна седница и очекујем одговарајућу и примерену расправу – закључила је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.