Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић посетила је данас, заједно са замеником директора Института „НС семе“ Вуком Радојевићем, терапијску заједницу „Земља живих“ при манастиру у Ковиљу.

Данашња посета искоришћена је да би штићеницима у манастирској заједници председница Скупштине града уручила лични дар, док је Институт обезбедио семена кукуруза, детелине и поврћа.

– Данашња посета је подршка штићеницима заједнице „Земља живих“. То је порука да нису сами у својој одлуци и да су изабрали прави пут. Ово је скроман допринос у реализацији заједнице и манастирском братству и ја се овом приликом захављујем свима који учествују у реализацији овог хуманог пројекта – поручила је председница Скупштине града MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Заменик директор Инститта „НС семе“ Вуко Радојевић прецизирао је да су „као друштвено одговорна установа препознали значај и потребу да се нађемо при руци онима којима је најпотребније“.

– Искрено се захваљујем Епархији Бачкој, манастиру Ковиљ и свима који учествују у заједници „Земља живих“ – казао је Радојевић.

Епископ мохачки Исихије захвалио се на пријатељској посети манастиру Ковиљ и заједници „Земља живих“, поручивши да је велики значај да манастир и заједница имају подршку ширег круга пријатеља, „који се труде да подрже и учествују у племенитом подухвату“.

– Благодарим за поклоне и благослове које сте нам донели – казао је епископ мохачки Исихије.

Током посете председница Скупштине града и заменик директора Инситута „НС семе“ обишли су манастир и са епископом мохачким разговарали о даљој подршци терапијској заједници „Земља живих“.