Манифестација „Новосадски фртаљ маратон“ одржаће се у недељу, 20. јуна са почетком у 9,00 часова, са стартом у Улици Милоша Бајића код Дома војске, најављено је на данашњој конференцији за новинаре, одржане поводом предстојећег маратона у Новом Саду.

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић је истакла да „Новосадски фртаљ маратон“ има међународни карактер и посебан значај за Град Нови Сад. Налази се у календару атлетских манифестација Атлетског савеза Србије, али је и веома привлачан за све који се рекреативно баве спортом, промовишу здрав живот и негују спортски дух – рекла је Маринковић Радомировић.

Ипак, најважније од свега јесте чињеница да смо, након више од годину дана, током којих смо због пандемије морали да се придржавамо епидемиолошких мера, захваљујући мерама и вакцинацији, успели да се вирусне активности сведу на веома низак ниво, што нам је отворило могућности организовања једног оваквог спортско-рекреативног догађаја – нагласила је председница Скупштине Града.

Организатор Новосадског фртаљ маратона Милан Долга је дао неколико информација о самој трци и рекао да ће се трка одвијати улицама Града Новог Сада на дужини од 10,5 км од старта, улицама Милоша Бајића код Дома војске, затим Београдски кеј, Кеј жртава рације и Булевар Цара Лазара од реке Дунав до разделног острва (пре семафора са Улицом Стражиловска), а да се последњи такмичари очекују до 11,00 часова.