Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радoмировић, поводом обележавања 7. јула – Дана устанка народа Србије против фашизма, положила је венац на Спомен гробље ослободилаца Новог Сада на Новом гробљу.

Венце су том приликом положили и представници Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, представници Војске Србије и Организације резервних војних старешина Града Новог Сада.

– 7. јул – Дан устанка народа Србије против фашизма, обележавамо, као и сваке године, полагањем венаца овде, на Спомен гробље бораца НОР-а, остајући верни традицији обележавања овог значајног и веома важног догађаја. Ми никада не смемо заборавити своју прошлост и велика дела наших предака, а на данашњи дан, нарочито, морамо се сетити свих оних који су се храбро и без размишљања, супротставили фашизму – највећем злу на планети и у тој борби жртвовали много, често и оно највредније што су имали – своје животе – изјавила је председница Маринковић Радомировић.

Она је додала да је данас, 80 година од почетка Другог светског рата на тлу Србије и 80 година од антифашистичког устанка народа Србије, наша обавеза да наставимо путем који су трасирали наши храбри преци када су снагом слободарског уверења устали против фашистичког окупатора.

– Наш задатак је да свакодневно стварамо и јачамо слободу и безбедност, остављајући безбрижну и светлу будућност новим генерацијама у којој мир и слобода немају алтернативу. Зато је наш град одувек неговао слободарски дух и ценио слободу, иако је често цена за то била висока. Због тога је наша обавеза да се ови важни историјски датуми снажније чувају од заборава, да нас свакодневно обавезују и опомињу, како би показали да њихове жртве нису биле узалудне – поручила је председница Скупштине Града.