Комисија за називе делова насељених места одржала је данас седницу, на којој су усвојена Правила рада Комисије за називе делова насељених места Скупштине Града Новог Сада.

У Правилима рада ове Комисије између осталог наведено је, да појам „улица“, обухвата улицу, трг, градску четврт, засеок и друге делове насељених места на територији Града Новог Сада. Затим, предлози за давање назива утврђиваће се, по правилу, по именима личности, догађајима и остварењима из области културе, уметности, науке и социјалног и хуманитарног рада. Предлози за давање назива по именима личности, догађајима и остварењима разматраће се без обзира на протек времена од смрти личности и одигравања догађаја, а Комисија, по правилу, неће разматрати предлоге за давање постојећих назива улица на територији Града Новог Сада.

На данашњој седници Комисија је прихватила и Предлог за давање назива улици у Новом Саду од Улице Прешернове, кп број 7433 до кп број 6977/3 КО Нови Сад II по академику Богољубу Станковићу, а на иницијативу Огранка Српске академије наука и уметности у Новом Саду.

Академик проф. др Богољуб Станковић (1924-2018), био је српски математичар, академик и редовни члан Српске академије наука и уметности и Војвођанске академије наука и уметности.