Припреме за Новосадски маратон, који ће се одржати у недељу, 10. октобра, почеле су данас састанком Организационог одбора Новосадског маратона. Састанак је одржан у Скупштини Града Новог Сада и на њему су учествовали представници Војске Србије, Новосадске полиције, Комуналне полиције, Хитне помоћи, Црвеног крста, као и градских управа, предузећа и установа, која учествују у организацији маратона.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Новосадског маратона MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је на састанку да трка треба да буде организована и реализована тако да учесници и организатори буду задовољни, али и да се што мање ремети саобраћај на траси трке.

Како је речено, овогодишњи старт и циљ Новосадског маратона је у Улици Милоша Бајића у 10 часова, код Дома војске. Траса маратона иде Београдским кејом, Кејом Жртава рације, Булеваром цара Лазара, Улицом др Симе Милoшевића, др Илије Ђуричића, др Зорана Ђинђића, Јиречекoвом, Фрушкoгoрском и Булеваром деспoта Стефана.