Дан Месне заједнице „Кисач“, који се обележава поводом 13. октобра 1944. године, када је ослобођено ово новосадско приградско насеље у Другом светском рату, обележен је вечерас у Културном центру „Кисача“.

Свечаности је присуствовала и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је пре свечаног дела програма положила венац на Споменик палим борцима у Кисачу.

– У овом свечаном тренутку сећамо се свих оних храбрих бораца који су дали оно највредније, своје животе, зарад слободе своје земље. Наш дуг према њима не може се вратити. Једино што можемо да урадимо јесте да оно што су нам оставили, слободну земљу, наставимо да волимо, поштујемо, унапређујемо и, што је најбитније, чувамо за будуће генерације. Баш како су је они одбранили од окупатора и сачували такође за будуће генерације.

То је наша обавеза и наша је дужност да се те обавезе никад не одрекнемо, да је никад не заборавимо и да је временом уступамо генерацијама које долазе – поручила је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да је словачка заједница увек била важан део Србије, Војводине и Новог Сада.

– Град Нови Сад има одличну сарадњу са словачком заједницом. Словаци су учествовали и дали су допринос у стварању и историји Новог Сада. Наш град ће увек помоћи и подржати неговање словачке културе, обичаја и традиције – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Свечаности су присуствовали житељи Кисача, као и председник Савета МЗ „Кисач“ Јан Возар, директор КЦ „Кисач“ Павел Сурови и одобрница градског парламента Милана Арњаш Радић. Они су такође, заједно за председницом Скупштине Града Новог Сада, положили венац на Споменик палим борцима Кисача. На крају свечаности овогодишњим добитницима уручене су Октобарске награде МЗ „Кисач“.