Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламeнту амбасадора Мексика у Србији Њ.Е. Карлоса Феликса и са њим разговарала о односима два народа, као и могућим видовима сарадње са Новим Садом.

– Ове године Србија и Мексико обележавају 75-годишњицу од успостављања дипломатских односа две земље. Наша два народа, упркос географској удаљености, имају много тога заједничког, неговање традиције, срдачност, гостопримство, несаломиви дух и оба народа су љубитељи гастрономије – поручила је председница градског парламента.

Она је додала да се Нови Сад, од како је градоначелник Милош Вучевић, убрзано развија инфраструктурно и демографски, негујући мултикултуралност, а да многобројне инвестиције доносе корист и привилегију за грађане на другим пољима, што наш град чини добрим местом за породичан живот.

Председница Скупштине Града је подсетила да је 2015. године Нови Сад потписао споразум о братимљењу са мексичким градом Толуком. Председница се такође захвалила на доследном ставу Мексика о непризнавању такозваног Косова и захвалила на подршци неповредивости суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије.

Амбасадор Мексика Њ.Е. Карлос Феликс казао је да Мексико и Србија имају непрекидан дипломатски однос 75 година.

– Ни у најтежим тренуцима нисмо прекидали односе са Србијом, јер сте са неким пријатељ и кад је тешко и кад су времена добра – поручио је амбасадор Феликс, додавши да је Мексико увек Србе сматрао за велике пријатеље.

Он је додао да се из јаких и пријатељских односа намећу два битна елемента када је реч о сарадњи: инвестиције и културна сарадња и размена. Амбасадор Феликс је додао да је амбасада Мексика отворена за све теме и за сваку сарадњу која ће имати за циљ спајање људи, као и реализацију разлитих пројеката.