Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић борави у посети Куманову у Северној Македонији, где се обележава Дан ослобођења овог града у Другом светском рату.

У оквиру посете Куманову, заменица председнице новосадске Скупштине данас се састала са градоначелником града побратима Новог Сада Максимом Димитриевским, којем је пренела поздраве и честитке градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, a поводом Дан ослобођења Куманова.

У оквиру данашњег свечаног програма, заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић положила је венац на споменик Костурница. Такође, поводом обележавања 77 година од ослобођења Куманова у Другом светском рату заменица председнице градског парламента присуствовала је и свечаној седница одржаној у Културном центру „Трајко Прокопиев“.

Нови Сад и Куманово имају потписан Споразум о успостављању сарадње, као највиши правни акт који могу да потпишу градови из Републике Србије са градовима из иностранства. Споразум су потписали градоначелници Новог Сада и Куманова, Милош Вучевић и Максим Димитриевски, новембра 2019. године.