Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић посетила је данас Сигурну женску кућу, где је деци, која са својим мајкама бораве у овом прихватилишту, као божићни поклон донела пакетиће.

– Данас је други дан Божића, најрадоснијег хришћанског празника, када се традиционално обилазе пријатељи и комшије. Ови празнични дани подсећају нас да дарујемо кад год можемо и желела сам да за божићне празнике пружим речи подршке женама које бораве овде, да их охрабрим и укажем поштовање, а њиховој деци да покушамо заједно да учинимо лепши и радоснији велики празник. Надам се да ће им мали знак пажње измамити осмехе, јер сва деца заслужују љубав и подршку, без обзира кроз какве животне околности пролазе – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да жене које проживљавају насиље имају пуну подршку Града Новог Сада, пожелевши им воље и снаге да истрају и да духовно ојачају.

– Град Нови Сад учиниће све да им тај пут олакша колико год може. Нико нема права да угрожава другог. Зато је обавеза целокупног друштво да насиље у породици спречи, да учинимо све да се свест код појединих људи промени, да разумеју да свака особа има право на избор и живот. Желим да поручим свим женама које су изложене насиљу да смогну снаге, да не трпе насиље, већ да га пријаве – истакла је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председницу градског парламента дочекала је руководитељка Сигурне женске куће др Нада Падејски Шекеровић. Она је објаснила да у Сигурној женској кући тренутно борави осам жена и седморо деце.

– Веома је значајна и изузетна подршка града. Значи нам такође и ваше разумевање, јер као жена дајете подршку и помажете женама које су у проблему – истакла је др Падејски Шекеровић, захваливши се свима који помажу у раду Сигурне женске куће.